Autor: Ken Rohelaan • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google kaotas patendivaidluse Apple'iga

USA rahvusvaheline kaubanduskomisjon otsustas, et Apple ei rikkunud Google'ile kuuluvat patenti valmistamaks iPhone'i telefone, vahendas Reuters.

Google'i Motorola Mobility süüdistas Apple'it kuue patendi rikkumises alates signaalimüra vähendamisest kuni seadme puutetundliku ekraani programmeerimiseni nii, et kasutaja pea ei käivitaks rääkimise ajal telefoni muid funktsioone.

Kui Apple oleks patendi rikkumises süüdi mõistetud, oleks iPhone'i valmistaja võinud saada toodete USA-sse importimise keelu. Google võib otsuse edasi kaevata USA apellatsioonikohtusse CAFC (Court of Appeals for the Federal Circuit).

Google omandas kõnealused patendid koos hagiga 2012. aastal, kui osteti Motorola Mobility 12,5 miljardi dollarilise ostuga, millega kaasnes telekommunikatsioonipatentide kogum.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:51 (Eestis kell 19:51) tõusis Apple Inc 1,71% ja Google Inc kerkis 1,61%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755