Autor: Rainer Saad • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini looja võib olla teada

Arvutiteadlane Ted Nelson väidab Youtube'i postitatud videos, et bitimündi bitcoini loojaks on Kyoto Ülikooli matemaatikaprofessor Shinichi Mochizuki.

Mitte keegi ei tea, kes mõtles välja digitaalse valuuta bitcoini. Praeguseks on teada ainult looja pseudonüüm ja selleks on Satoshi Nakamoto.

Nelsoni sõnul on Mochizuki piisavalt tark, et bitcoini luua ning e-raha välja mõtlemine on tema võimetele kohane. Samuti leiab Nelson, et bitcoin on loodud Mochizuki käekirja järgi.

Shinichi Mochizuki sai kuulsaks eelmisel aastal, kuna lahendas ABC hüpoteesi ehk 1985. aastal välja pakutud hüpoteesi, mis uurib seoseid algarvude vahel. Seda on peetud kõige tähtsamaks lahendamata probleemiks diofantilises analüüsis. Mochizuki avaldas eelmisel aastal 500-leheküljelise tõestuse sellest, et on lahendanud ABC hüpoteesi.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755