Autor: Ave Lepik • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne kullerivõrk kasutab vabatahtlikke

Microsofti teadlased arendavad süsteemi, kus pakke antakse edasi inimeselt inimesele.

Novaator vahendab, et tarkvara TwedEx ei jälgi inimesi reaalajas, vaid arvutab välja paki kõige kiirema võimaliku teekonna Twitteri kasutajate andmetele toetudes. Postituste põhjal on teada võrgustikus osalevate inimeste igapäevased liikumisteekonnad ja selle põhjal saab ennustada, kes ja millal saab saadetise edasi anda.

Süsteem saadab sõnumi neile, kes Twitteri info põhjal võiksid jääda paki marsruudile ja palub neil saatmises osaleda. Suured pakid saab jaotada mitme kulleri vahel.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932