Autor: Marta Jaakson • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja: arendustööd muutusteks käivad

Kaubamaja finantsdirektor Marit Vooremäe kommenteeris, et on teadlik muudatustest arveldussüsteemides ning arendustööd üleminekuks juba käivad.

Vooremäe märkis, et arendustööd Tallinna Kaubamaja kontsernis uuele maksekorraldussüsteemile SEPA üleminekuks käivad ning praegu on kõik läinud plaanipäraselt. "Kaubamaja kontsernis on palju erinevaid ettevõtteid, mistõttu on kasutusel olevates tarkvarades tehtud mitmeid kohandusi, mida tuleb SEPAga seoses muuta," teatas Vooremäe.

Ta kinnitas, et samuti on nii pankades kui kontsernis käimas mitmeid suuremaid seonduvaid tarkvaraprojekte, kõik muudatused on siiski tehnilised ja peaks klientidele jääma märkamatuks.

Eilsel Eesti Panga pressibriifingul tuletati meelde, et veebruaris peavad ettevõtjad olema valmis kasutama pikemaid rahvusvahelisi kontonumbreid ning uusi standardeid maksete ja e-arvete edastamisel panka. Briifingul tõdeti, et info ei ole paljude ettevõtjateni jõudnud.

Äripäev küsis ettevõtjatelt, kas need on teadlikud järgmise aasta veebruaris toimuvatest arveldussüsteemide muudatustest ning kas selle tarvis on ettevalmistusi tehtud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052