Autor: Marek Mühlberg • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilse interneti kasutamise hind välismaal langeb 35%

Juulist kehtivad Euroopa Liidu riikides ning Norras, Islandil ja Lichtensteinis uued helistamise ja andmeside kasutamise piirmäärad, mis on senisest kuni kolmandiku odavamad.

Tele2 Eesti rändlusteenuste juhi Kristjan Viilmanni sõnul on regulatsioon mõistlik, sest see piirab operaatorite võimalusi põhjendamatult kallist hinda küsida ning tõstab reaalselt nii teenuste kasutust kui usaldust sektori vastu.

Regulatsiooni järgi kahaneb juulist enim andmeside maksumus – koos käibemaksuga on maksimaalne hind Euroopas ühe megabaidi eest 54 senti, mis on senisest 35 protsenti odavam,” ütles Viilmann ja lisas, et aasta pärast on megabaidi piirhind juba 24 senti.

Regulatsiooni järgi kahaneb välismaal helistamise minutihind 2013. aasta juulist 17 protsenti 28,8 sendini. Kõne vastuvõtmise tasu saab olla kuni 8,4 senti minuti eest, mis on senisest 12,5 protsenti soodsam. Operaator võib SMS-i eest küsida kuni 9,6 senti, mis on senisest 11 protsenti vähem.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932