14. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti minipoed tekivad Best Buydesse

Microsoft ja Best Buy teatasid neljapäeval koostöölepingu sõlmimisest, mille tulemusel tekivad Best Buy elektroonikapoodidesse Microsofti minipoed, mis müüvad Microsoftiga seonduvaid seadmeid ja tarkvara.

Firmade sõnul hakatakse Windowsi poode avama sel suvel, misjärel peaks neid üle kogu USA olema 500 ning Kanadas üle 100 poe, vahendab Wall Street Journal.

Minipoed hakkavad kandma Windows Store nime ning võtavad üle Best Buy poodide praeguse arvutite sektsiooni. Microsofti sõnul saavad poed olema umbes 150-200 ruutmeetrit suured ning enam kui 1200 Best Buy töötajat saavad spetsiaalse koolituse Microsofti toodete müümiseks.

Microsoft on juba kuid üritanud parandada ja tõhustada Windows 8ga töötavate arvutite ostjate kogemust, sest seitse kuud vana operatsioonisüsteemi algus on olnud üle kivide ja kändude. Microsoft koos teiste elektroonikatootjatega üritavad leida vastust Apple'i suurele edule enda jaepoodidega, kus firma kontrollib ise kõike.

Best Buy jaoks pole ka tegu erakordse sammuga. Sel kevadel teatas jaemüüja sarnasest lepingust Samsungiga, kus osa poe pinnast muudetakse Samsungi minipoeks.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474