Autor: Romet Kreek • 22. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobistari aktsia kukkus täna 31%

Belgia mobiilsideoperaatori Mobistari aktsia kukkus täna 31 protsenti, 11 aasta madalaimale tasemele.

Ettevõte andis käibe- ja kasumihoiatuse ning teatas dividendide maksmata jätmisest. Kompanii kinnitusel kannatas esimese poolaasta käive rändlustasude kärpimise tõttu 31,1 mln euro võrra, vahendab Bloomberg.

Kepler Cheuvreux teatas, et Mobistari II kvartali käibelanguse taga on ka see, et ettevõte hinnastab ümber vanemate kundede pakette odavamateks ning klientuur on vähenenud. Analüüsimaja andis aktsiale vähenda-soovituse ning kärbib prognoose.

Deutsche Bank teatas, et kasumihoiatuse peegelduse näol on võimalik analüütikute prognoositud EBITDA prognoosi vähendamine 25% võrra ja rahavoo vähendamine 45% võrra.

Espirito Santo kinnitusel on kasumihoiatus tingitud Belgia telekomiturul kasvavast konkurentsist, mis mõjutab ka Belgacomi.

Orange'i aktsia hind on langenud täna 1,8%. Sellele ettevõttele kuulub 52,9% Mobistarist.

I kvartalis oli Mobistari turuosa Belgia mobiiltelefoniturul 30%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052