5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC pani enda aktsia rallima

Taiwani suurim nutitelefonide tootja HTC aktsia tegi täna 20 kuu suurima hüppe, kui firma juhtkond teatas aktsiate tagasiostmise plaanist.

HTC aktsia tõusis Taipei börsi päevase limiidi ehk 7% jagu, mis on firma suurim tõus pärast 2011. aasta 14. novembrit, vahendab Bloomberg. HTC väärtpaber on sel aastal langenud 49% nõrkade müüginumbrite tõttu.

Telefonitootja plaanib tagasi oska 15 miljonit aktsiat vahemikus 140 kuni 290 Uus Taiwani dollarit tükist ajavahemikust 5. august kuni 4. oktoober. Tänasega tõusis firma aktsia hind 153 Uus Taiwani dollarini (ca 3,86 eurot).

"Aktsiate tagasiostmine näitab ettevõtte sihikindlust stabiliseerida aktsia hind ning tõsta investorite kindlustunnet," ütles Yuanta Investment Consulting Bloombergile.

HTC aktsia kukkus eelmine nädal ligi kaheksa aasta põhja pärast seda, kui firma hoiatas, et septembriga lõppeva kvartaliga võib tulla kaheksas järjestikune müügilangus.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052