Autor: Marek Mühlberg • 2. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype hakkab toetama parimad IKT magistrante

Täna, 2. septembril kuulutas Skype välja IT Akadeemia programmi kuuluvate magistritaseme õppekavade tudengite stipendiumikonkursi, mille fond on 100 000 eurot.

Tegemist on uue ja suurima igakuise stipendiumiga, mis toetab IKT magistrante, et nad saaksid rohkem pühenduda õppele ega peaks kooli kõrvalt töötama. Skype IT Akadeemia stipendiumi saab 2013/14 õppeaastal 15 silmapaistvat magistranti. Igakuise toetuse summaks saab olema 650 eurot.

 Stipendiumi eesmärgiks on silmapaistvate informaatika ja infotehnoloogia magistrantide õpingute ja õpimotivatsiooni toetamine ning Eestis antava IKT kõrghariduse rahvusvahelise tuntuse suurendamine. “Haritud IT-spetsialistidest on suur puudus ja IT Akadeemia kaudu me kasvatame uut tugevat põlvkonda IT-spetsialiste. Skype annab valdkonna ühe suurima tööandjana sellesse oma panuse, toetades IT Akadeemia programmi raames õppivaid magistrante lisastipendiumiga”,rääkis Skype Technologies Eesti juht Andrus Järg. Skype'i senise juhi Tiit Paananeni sõnul on IT Akadeemia programmi eesmärkideks õppe kvaliteedi kasv, rahvusvahelistumine ja tudengite nominaalajaga lõpetamise kindlustamine. "Erasektoriga koostöö võimaldab tuua kõige värskemaid nõudmisi kiirendatud korras õppekavadesse ja seada antava õppe fookust selliselt, et ülikoolide, tudengite ja tööandjate eesmärgid on kaetud," märkis ta. Konkursil hinnatakse eelkõige stipendiumikandidaadi senist akadeemilist edukust, kavandatava magistritöö teemat või huvivaldkonda, senist erialast tegevust ja tulevikuplaane.“Skype on meile partnerina väga oluline, sest selle ettevõtte rahvusvahelisus ja tuntus äratavad kandidaatide hulgas suurt huvi ja pöörab tähelepanu sellele, et IT-alane töö võib olla ka väga väljakutseterohke, rahvusvaheline, arendav ja kõrgelt hinnatud,” rääkis IT Akadeemia turundusjuht Raili Somelar. 25. aprillil kirjutasid Skype Eesti juhatuse liige Tiit Paananen ja toonase Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (tänane Hariduse Infotehnoloogia SA) juhatuse liige Erki Urva Tallinnas alla koostöölepingule IT Akadeemia programmi toetamiseks Skype’i poolt. Skype toetab IT Akadeemia programmi 100 tuhande euroga aastas järgmise kolme aasta jooksul ning lubab IT Akadeemia turundustegevuses kasutada ka Skype’i kui toetaja brändi. Skype’i IT Akadeemia magistristipendium on mõeldud silmapaistvate magistrantide õpingute toetamiseks Tallinna Tehnikaülikooli Küberkaitse (Cyber Security) ja Arvutisüsteemide (Computer Systems and Engineering) ning Tartu Ülikooli Tarkvaratehnika (Software Engineering), Informaatika (Computer Science) magistriõppekavadel.IT Akadeemia, LHV Pank ja Skype toetavad sel õppeaastal tudengeid 780 000eurose stipendiumifondiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755