Autor: Raido Neemre • 11. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple avalikustas uued iPhone’id

Apple esitles eile hilisõhtul kahte uut iPhone nutitelefoni, millest üks on odavam version, makstes 99 dollarit. Apple eesmärgiks on jõuda laiema tarbijaskonnani üle maailma.

Uus iPhone, tuntud ka kui 5C, hind algab 2-aastase mobiilioperaatori lepinguga  99 dollarist ning tuleb turule viies erinevas värvitoonis. Telefon on suunatud arenevate riikide nagu Hiina turule, kus Apple soovib saada suuremat turuosa.

iPhone uus tippmudel, 5S, on saadaval kolmes erinevas värvitoonis, sealjuures esmakordselt ka kuldsena ning selle hinnaks on 199-399 dollarit. Telefonid on poodides saadaval alates 20.septembrist.

Cooki sõnul on äri muutunud tohutult suureks, mistõttu tullakse turule ebatraditsionaalselt kahe tootega korraga, järgides samas teiste nutitelefonide tootjate eeskuju, pakkudes telefone erinevates  värvitoonides ja hinnaklassis. Seda enam, et konkurents 280 miljardi dollarilisel nutitelefoni turul on äärmiselt tihe.

Tänasel esitlusel tutvustati ka Apple uut operatsioonisüsteemi iOS 7, mis on tasuta kättesaadav alates 18.septembrist. Uuendus on saadaval iPhone 4, 4S ja iPhone 5 ning iPad 2 ja iPad Mini jaoks.

Apple aktsiad kukkusid täna 0,11% 494 dollarile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474