23. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobi Solutions pooldus

Mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions OÜ eraldas tarkvara arendusega tegeleva valdkonna eraldi ettevõttesse. Loodud tütarettevõte Mobi Lab OÜ võtab üle senise mobiilsete rakenduste disaini ja arendusega tegeleva ärisuuna.

Mobi arendusmeeskond on 12 tegutsemisaasta jooksul välja töötanud mitmeid edukaid mobiiliteenuseid, sealhulgas Fortumo mobiilsete maksete platvormi ja Messente.com veebipõhise sõnumisaatmisteenuse.

Tarkvaraarenduse valdkonnas töötab hetkel 40 disainerit, programmeerijat ja testijat. Mobi Lab-i klientideks on peamiselt äriettevõtted Suurbritannias, USA-s, Kanadas, Rootsis, Jaapanis ja mujal. Rakendusi luuakse Androidi, iOSi Windows Phone ja HMTL5 platvormidele.

Ühe põhjusena tingis ärisuuna eraldumise tütarfirmasse soov panustada veelgi rohkem uute innovaatiliste omatoodete ja teenuste väljatöötamisse.

Mobi Lab OÜ peakontor jääb Tartusse, ettevõttel on kontor ka Tallinnas. Suurem osa ettevõtte käibest tuleb välisriikidest.

2000. aastal asutatud Mobi Solutions on ärisuundi eraldi tütarettevõtetesse tõstnud ka varem. Näiteks selle aasta alguses eraldati sõnumisaatmisteenust pakkuva Messente. 2007. aastal loodud Fortumo pakub tänaseks mobiiliteenuseid 74 riigis.

2010. aasta ostis Mobi iOS arendusteenust pakkuva ettevõtte Indilo Wireless, mille meeskond liideti Mobi arendustiimiga ja on tänasest alates samuti Mobi Lab-i osa.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755