26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade toetaja: veebiäri on nagu tervisesport

Internetiäri on nagu tervise­sport, millega ei ole kunagi hilja alustada, ütles mitme idufirma rahastaja ja e-äri projektide looja Andrei Kasjanenko eile konverentsil “Äriplaan 2014”.

“Ma ei ole nõus sellega, et arvutid, nutitelefonid ja internet on noorte jaoks. Kasutan juba veerand sajandit neid aktiivselt ja teenin sellega ka edukalt raha,” rääkis Kasjanenko. “E-äri on nagu fitness, kõige olulisem on sellega alustada ja sellega alustada ei ole kunagi hilja.”

Saaremaa ettevõtja Kasjanenko ei ole nõus sellega, et iga ettevõte ei saa internetis raha teenida. “Need, kes ei müü veel interneti kaudu, on lõpuks sunnitud seda tegema,” tõdes ta. Ta tõi näiteks oma sõbra, kes kasvatas interinetikaubandusega metalltoodete müüki veerandi võrra. Internetiäri võib jagada tema hinnangul “enne” ja “pärast” ehk aeg enne sooduspakkumiste portaale ja pärast nende massilist teket.

Ta tutvustas konverentsil oma portaali minuvalik.ee, mis tekkis koostöös Cherry.ee-ga. “See oli niinimetatud internetiäri läbimurre, sest pärast neid projekte hakkas neid massiliselt tulema ja inimesed hakkasid massiliselt internetist ostma,” lausus Kasjanenko.  Samas tõdes ta, et inimesed on mingil määral sooduskupongide portaalidest juba väsinud, aga see ei ole tupikseis.

Järgmisel aastal on ettevõtte kõige suurem projekt veebis müügi kasvatamise võimalus playbox.ee. “Kui muidugi veab,” märkis ta. “See on lahendus neile, kes astuvad internetiäris esimesi samme ja äri maht ei ole oluline.”

Autor: Maarit Eerme, Alyona Stadnik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474