Autor: Rivo Sarapik • 16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sünnib maailma kalleim e-äri?

Börsile tulev Hiina e-äri Alibaba turuväärtus võib internetifirmade seas tõusta üheks maailma suuremaks.

Yahoo aktsionäre ootab veel sel aastal üks oluline sündmus, kuna börsile tuleb Hiina e-äriga tegelev suurfirma Alibaba, milles Yahoo omab 24protsendilist osalust. IPO ümber on veel palju lahtisi otsi, kirjutab tänane Äripäev rubriigis investor.

Peamine küsimus, mis vaevab praegu Yahoo aktsionäre on see, kuna aktsiate avalik esmapakkumine võiks aset leida. Algselt pidi Alibaba minema Hongkongi börsile, aga tavaaktsionäride huvide kaitsmiseks ei luba Hongkongi börs IPOsi, kus on mitu erinevat liiki aktsiaid. Sarnast struktuuri on kasutanud ka sellised suured börsifirmad Facebook Inc. ja Manchester United Plc, mis mõlemad on noteeritud USA börsidel. 

Kuna Hongkongi börs on välistatud, pole veel teada, millise börsi Alibaba valib. 1999. aastal asutatud ettevõte võib IPOga kaasata kuni 15 miljardit dollarit. RHN Research Institute'i analüütik Billy Leung ütles Bloombergile, et tõenäoliselt toimub Alibaba IPO Ameerika Ühendriikides. "Alibaba on oodanud nii kaua ning nad lihtsalt ütlesid, et lähme USAsse," kommenteeris Leung Hongkongi börsist loobumist.

Kui palju on Alibaba börsile tulek lennutanud Yahoo aktsiat ja milline on Yahoo aktsionäridele teine suur uudis, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755