Autor: Ave Lepik • 21. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototron toetas laste IT-õpet ja kirurge

Prototroni ekspertkogu otsustas rahastada lastele programmeerimist õpetava rakenduse arendamist ning näo- ja lõualuukirurgidele suunatud operatsioonitarkvara väljatöötamist.

Meeskond Code2Kids sai Prototronilt arendustöödeks 8300 eurot. Õpetliku rakenduse teeb unikaalseks see, et vanematel on võimalik selles jälgida oma lapse õpiprotsessi.

Antelope Surgical Navigation saab 8500 euro suuruse summa eest luua ühe mooduli operatsioonitarkvarast, mis võimaldab kirurgidel sooritada täpseid operatsioone läbi kirurgiliste instrumentide reaalajas positsioneerimise.

„Laste mänguline programmeerimisele suunamine toetab insenerioskuste omandamist, mis loodetavasti tulevikus ka Eesti majandusele positiivset mõju avaldab. Antelope Surgical Navigationi kirurgide vajadustele välja töötatud operatsioonitarkvara astub kasutajasõbralikkuse ning praktilisusega tänastest lahendustest juba sammu edasi,“ kommenteeris ekspertkogu liige, Swedbanki ettevõtete panganduse juht Robert Kitt.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhataja Jaak Raie märkis, et ennekõike hinnati meeskondade tugevust ja idee skaleeritavust rahvusvahelistele turgudele. "Võitjate puhul tunnustasime uudset lähenemist ja ülisuurt potentsiaali maailma muuta. Just see ongi Prototroni eesmärk. Tahame, et tugevad ideed saaksid kiiresti lendu minna ja tänased tegevused mugavamaks ja efektiivsemaks muuta,“ rääkis Raie.

Prototroni kõikidesse taotlusvoorudesse on tänaseks esitatud üle 400 idee, millest 50 laekus viimasesse vooru. Neljas taotlusvoorus on Protoron raha eraldanud kümnele meeskonnale kogusummas 143 000 eurot.

Varasematest taotlusvoorudest on edukalt turule jõudnud: Shaka tuulemõõtja äpp nutitelefonidele; Qminderi portatiivne ja nutitelefoniga suhtlev stend, mis aitab inimestel vältida tüütut järjekorras seismist; Flydogi mereseiresüsteem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755