Autor: Mari Mets • 5. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Regio uus tänavavaate rakendus sammukese Street View’st ees

Regio koostööpartneri Google’i Street View rakendust pole plaanis ettevõttel lähiajal uuendada, Regio on loonud hoopis Street View’st inspireeritud analoogse teenuse.

„Meil pole strateegilist plaani Street View’d uuendada, ka mujal maailmas uuendatakse regulaarselt vaid suurlinnade pilte. Meil on töös hoopis uus projekt nimega Teevideo, mis on mõeldud ettevõtetele, kes seda oma tööks kasutavad,“ rääkis Regio tegevjuht Ülo Säre.

Sarnaselt Street View’le on Teevideo puhul tegemist mööda linna ringi sõitva auto pealt filmitud kaamerapildiga, kuid seda uuendatakse kaks korda aastas ning tegemist on tasulise teenusega.

„Teevideo klientideks on ettevõtted, kes tegelevad linnaplaneerimise, teede uuendamise või majadelt graffiti maha pesemisega ning ka kinnisvarafirmad. Inimene saab arvuti taga istudes kaamerapildiga mööda linna ringi sõita, kui ta näeb kusagil majaseinal näiteks graffitit, saab ta virutaalselt selle juurde minna ning mõõdud võtta. Ekraanipildi sellest võib saata linnavalitsusse, kes laseb selle eemaldada. Kohale tuleb esimest korda minna alles siis, kui juba maha pesemiseks läheb,“ selgitas Säre teenuse põhimõtet.

Novembris välja tulnud Teevideo pilootprojekti esimesed kasutajad on Eestis, rahvusvahelisele turule ettevõte tootega esialgu veel ei lähe.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755