Autor: Alyona Stadnik • 12. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sester: 1000euroste arvete seadus nõuab edasist arutelu

Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester rääkis riigikogu täisistungil, et täna heaks kiidetud käibemaksu seaduse eelnõus jäävad tegelikult mitmed teemad üles.

"Kui rahandusministeeriumi selle eelnõuga riigikokku jõudis, siis nad tunnistasid, et autode maksu puhul oli tõesti tegemist kiirustamisega, aga käibedeklaratsiooni osas on asjad läbi arutatud," märkis Sester. Ta lisas, et eelnõu arutamisprotsessi käigus on ettevõtlusorganisatsioonidel ja paljudel erialaliitudel tekkinud küsimusi, kahtlusi, kuulujutte ja ka reaalseid vastuseid nõudvaid tegevusi.

Küsimused on Sesteri sõnul olnud erinevad. "Ma võtaks selle kokku nii, et kiites täna selle eelnõu heaks, näeme mitte ainult mina, vaid ka IRLi fraktsioon - kellel on viimaste nädalate jooksul olnud väga tugevad diskussioonid selle eelnõu vajalikkuse üle ja küsimustele vastuste leidmisel -, et ka täna selle eelnõu vastuvõtmisel jäävad tegelikult mitmed teemad üles."

Sesteri sõnul on ka rahandusministeerium ja maksu- ja tolliamet nentinud, et me peaksime tagasi tulema nii kaupmeeste liidu ettepaneku juurde. "Nende kommentaarid puudutasid tehingupartnerlust, mis praegu on isikupõhisusel üles seatud. Peaksime üle vaatama advokaatidega seonduva ja sealsed konfidentsiaalsusnõuded," märkis Sester. "Tahan öelda, et täna seda eelnõu kinnitades tegelikult me oleme siin läbinud mingi osa ja järgmine aasta tuleb see teema uuesti veel kord lauale võtta."

Riigikogu kiitis täna heaks kolmandal lugemisel olnud käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse. Eelnõu kehtestab käibedeklaratsiooni lisa, mille kohaselt peavad ettevõtjad hakkama deklareerima ükshaaval kõiki omavahelisi vähemalt tuhande euro suurusi tehinguid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474