Autor: Rainer Saad • 10. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personaalarvutite tarne ajaloo suurimas languses

Personaalarvutite tarne langes eelmisel aastal 10%, mis on ajaloo suurim aastane langus. Uuringufirmade sõnul eelistavad tarbijad ja ettevõtted lauaarvutitele üha rohkem mobiilseid seadmeid.

Uuringufirma Gartner andmetel tarnisid tootjad eelmisel aastal 315,9 miljonit personaalarvutit, mis on madalaim tase pärast 2009. aastat ning personaalarvutite ajaloo suurim langus. Uuringufirma IDC kinnitas samuti, et tarned oli rekordilises languses, kirjutas Bloomberg.

Kui USA tarbijad ostsid enne jõule personaalarvuteid, siis Aasias osteti nutitelefone ja tahvelarvuteid.

„Tarbijakulutused pühade ajal ei toetanud personaalarvuteid, kuid tahvelarvutid olid ühed müüdumad esemed,“ ütles Gartneri analüütik Mikako Kitagawa.

2012.aastal langesid personaalarvutite tarned 3,9 protsenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755