Autor: Rainer Saad • 21. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi strateegia on läbi kukkumas?

2013 loodeti, et Samsung edestab nutitelefoniturul kõiki konkurente. Paraku nii see polnud ning Samsungi kõige uuem nutitelefonide lipulaev Galaxy S4 valmistas pettumuse.

Samsungi arvates pidi Galaxy S4 olema revolutsiooniline toode, kuid omadustelt erines see ainult pisut Galaxy S3-st. Samu vigu üritatakse sel aastal vältida uue lipulaeva Galaxy S5-ga. 

Galaxy S4 oli eelmisel aastal müüduim Androidi-telefon, kuid müüginumbrid olid väiksemad nii Samsungi enda, kui ka Wall Streeti ootustest. Kuigi Samsung on endiselt nutitelefonituru liider, ei kasvatanud ta turuosa eelmisel aastal, ja seda vaatamata mitmete aastate kiirele tõusule, kirjutas CNN Money.

See on mõjutanud ka Samsungi tulemusi. Neljandas kvartalis langes Samsungi kasum esimest korda pärast 2011. aastat. Iga teine nutitelefonitootja suutis eelmisel aastal toota aga telefoni, mis oli sama kiire ja suutlik kui Galaxy S4.

Esimest korda on Samsungi mobiilistrateegiasse hakanud tekkima mõrad. 

Alates 2010. aastast, kui Samsungi nutitelefonide tõus algas, tootis Samsung telefone, mis olid konkurentidest kiiremad, suurema ekraani ja parema kaameraga. Kuid eelmisel aastal muutusid teised nutitelefonitootjad leidlikumaks ning astusid Samsungile kandadele. Näiteks nägi ilmavalgust ilusa disainiga HTC One, suurepärase kaameraga Nokia Lumia 1020, Google’i Moto X ja iPhone 5S. Kõik need olid huvitavamad kui Galaxy S4.

Samsung vajab midagi enamat kui lihtsalt ilusaid tooteid suurte ekraanidega. Tarbijad on saanud aru, et paljudel Samsungi säravatel toodetel puudub sisu ning need on järjekordsed kallid seadmeid Androidi tootemeres.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755