Autor: Kristi Malmberg • 28. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Askembla lahkus Klick Eesti omanikeringist

Äriregistri andmeil on tänase seisuga lahkunud Klick Eesti omanikeringist Rootsi investeerimisfond Askembla ning asemele asunud Klicki juhtide ja väikeaktsionäride ettevõtted.

Askembla Growth Fundile kuulus 50 protsenti firmast, mille väärtus võis Äripäeva hinnangul olla 2,5 miljonit eurot. Klick Eesti omanikud on võrdselt Indrek Prants läbi ettevõtte Entacom OÜ, Sven Mansberg läbi ettevõtte Relaxor OÜ ja Armin Kõomägi läbi ettevõtte Trebicom OÜ. Neile lisandusid nüüd läbi firma Digi Invest Klick Eesti juhid Kaire Koik ja Marko Kalve. Digi Investis on osanikud ka Prants, Kõomägi ja Mansberg.

Digitoodete jaemüügiketi Klick Eesti väikeaktsionärid esitasid eelmise aasta viimasel päeval konkurentsiametile koondumise teate, mille kohaselt tahtsid nad investeerimisfondilt ära osta Klick Eesti osaluse.

"Mõned kuud oleme pidanud Askemblaga läbirääkimisi. Tähtis on see, et peame ära ootama, mida ütleb konkurentsiamet," jäi Klick Eesti üks aktsionäridest Armin Kõomägi jaanuari algul napisõnaliseks.

Mullu olid Kõomägi, Prants ja Mansberg nende hulgas, kes ostsid Askemblalt välja MyFitnessi ja Bauhofi. Seda tehingut rahastas SEB.

Äripäev kirjutas eelmise aasta alguses, et mitme tuntud Eesti ettevõtte osalus on müügis, sest aastaid tagasi ettevõttesse sisenenud investeerimisfondid hakkavad ettevõttest väljuma. Eelmise aasta jooksul väljuski Askembla järgmistest ettevõtetest: Eesti Eine, TD Baltic, MyFitness, Bauhof Group.

Askembla Asset Management AB asutaja ja juhatuse esimees Christoffer Kurpatow rääkis detsembris Äripäevale, et nad on aastate jooksul teinud Balti turule 25 investeeringut, peamiselt Eestisse. Fondid, mis Balti turule investeerisid olid Baltic PPP ja Askembla Growth Fund. Baltic PPP lõpetas oma tegevuse mõned aastad tagasi ja Askembla Growth Fund on ka nüüd suletud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755