Autor: Birjo Must • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle'i kasum ja käive alla ootuste

Oracle'i aktsiahind langes teisipäeval pärast tarkvaratootja poolt avaldatud majandustulemusi, mis jäid allapoole Wall Streeti prognoose.

Ettevõte teenis majandusaasta kolmandas kvartalis 68 senti kasumit aktsia kohta, samas kui käive ulatus 9,32 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid tarkvarafirmalt 70sendist kasumit aktsia kohta ja 9,36 miljardi dollari suurust müügitulu.

Lisaks teatas Oracle, et nende uue tarkvara müük ja internetipõhised tellimused tõusid 4% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga, mis jääb aga pigem madalale tasemele.

"Oracle'i pilvetehnoloogial põhinevate rakenduste müük kiirenes järsult selle kvartali jooksul," ütles ettevõtte president Mark Hurd pressiteates. "Meie kvartaalne pilvetehnoloogia rakenduste käive ulatub nüüd 300 miljoni dollarini," lisas ta.

Möödunud kuul teatas Oracle, et kavatseb osta andmehalduse iduettevõtte Blue Kai, eesmärgiga parandada oma turunduslikku platvormi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052