Autor: Rivo Sarapik • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GrabCADi asutaja 3 nippi eduks

Lihtne on alustada uusi projekte, kuid tõelist väärtust lood, kui ühe probleemi lahendamisega sügavuti lähed, leiab Eesti ühe tuntuma idufirma GrabCAD üks asutajatest Hardi Meybaum.

Meybaum jagas TTÜ ajakirjas Tehnoloogia kolm soovitust edukaks äriks:

1. Kõige olulisem on valida probleem, mis on kellegi jaoks piisavalt tõsine. Enamik alustavaid internetifirmasid kukub läbi, sest nad lahendavad probleemi, mis ei ole nii tõsine.

2. Vali valdkond, millest aru saad.

3. Ettevõtte ehitamine võtab aega. Keskmise tehnoloogiafirma eluiga enne börsile minekut on 9,5 aastat. Üleöö-edulugusid juhtub üliharva ja tõenäoliselt mitte sinuga. Nii et vali valdkond, mis sulle tõesti meeldib.

GrabCAD loob inseneride sotsiaalvõrgustikku. Ettevõte annab tööd 50 inimesele, neist veerand töötab Eestis tarkvaraarendusmeeskonnas. Teenusel on 800 000 kasutajat ehk ligi kümnendik maailma inseneridest.

Ettevõtte asutasid 2010. aastal Hardi Meybaum ja Indrek Narusk.

Narusk taandus idufirma juhtimisest ning järgib oma kirge, hakates tootma jalgrattaid - Eestis disainitud maastiku-maanteevõistlusrattaid kaubamärgi Velonia all ning Eestis toodetud käsitöölinnarattaid kaubamärgi Viks all, kirjutas Äripäeva loos Insener muutis kire äriks.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755