Autor: Kadrin Karner • 5. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reaalkooli abiturient tõi turule IT hankekeskkonna Aiti

Tallinna Reaalkooli abiturient ja Gloch OÜ tegevjuht Kaur Kirikalli tõi äsja turule IT hankekeskkonna nimega Aiti. Peale esimese verisooni vabasse kasutusse tulemist on hangetele vastama registreerinud juba üle 20 IT ettevõtte, kelle hulgas ka veebiagentuurid nagu OKIA ja Velvet.

Kirikalli sõnul ei ole praegune IT teenuste soetamisviis piisavalt paindlik ja enamus inimesi ostab oma IT teenused pimesilmi, vaid soovituse põhjal. „Ühel hetkel, kui taas nägin Facebookis kuulutust, kus otsiti kodulehele tegijat, mõistsin, et hankekeskkond, mis lihtsustab kliendi lähteülesande piiritlemist ja infotehnoloogiaettevõtete tööd, on vajalik,” kirjeldas Kirikall idee tekkelugu.

Uus keskkond teeb teenuse hankija elu lihtsamaks. Samuti aitab keskkond tema sõnul hankijatel aega kokku hoida, kuna täita tuleb vaid üks vorm, mille peale saadakse pakkumisi kümnetelt ettevõtetelt. Keskkonna kasutamise eest tasumine toimub vaid hanke võitmise korral ning teenustasuks on 10% hanke lõppsummast. Üldjuhul on see müügimeeste tulemustasu, lisas Kirikall.

“Loodame veel 2014. aastal alustada oma lõpliku keskkonna arendusega, mille arenduse soovime hankida omaenda hanketeenuse abil. Järgmine samm pärast esimesi edukaid hankeid oleks agressiivsem turundus Eesti turul ja seejärel hakata omaenda hanget läbi viima,” rääkis Kirikall. Hankekeskkonnaga on plaanis eelisjärjekorras laieneda Suurbritanniasse, mis on tänaste Eesti iduettevõtete puhul üsna tavaline.

Kaur Kirikall on varem osalenud Euroopa Innovatsiooni Akadeemias ja pääsenud Ajujahi 2013/2014 hooaja 100 parima hulka. Ta on võitnud 2013. aastal Swedbanki uurimistööde võistluse teemal “Innovatsioon Eesti ettevõtluses” ja 2014. aastal tulnud Üleriigilisel majandusolümpiaadil 3. kohale.

Gloch OÜ on varasemalt tegutsenud veebiagentuurina ja pakkunud soodsalt kodulehti ja SEO teenust, kuid nüüd keskendub rohkem uuenduslike teenuste arendusele, mis juba olemasolevaid protsesse infotehnoloogiliste lahenduste abil lihtsustaks. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755