6. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Mobiilirakenduste konkursi avas autoralli

Teisipäeval, 6. mail sai avastardi konkurss "Eesti parim mobiilirakendus 2014", et välja selgitada Eestis viimase kahe aasta jooksul loodud parimad mobiilirakendused.

Konkursi avamisel toimus Eesti ajaloo edukaima mobiilimängude tootja – Creative Mobile’i juhi Vladimir Funtikovi eestvedamisel nende enda loodud "Drag Race" virtuaalralli võistlus. Sellele järgnes ka reaalne mõõduvõtt lauluväljaku esisel kiirendusrajal IT-ärimehe Raivo Heina uue 470-hobujõulise Dodge Challengeriga.

"Riik tahab ja peab mobiiliteenuste arendamist propageerima ja edendama. Seepärast kuulutan täna avatuks Eesti parima mobiilirakenduse konkursi," lausus majandusministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka.

Kotka sõnul on ühiskond ja inimesed muutunud ning tahavad saada asjad tehtud kohe ja mitte hiljem kodus arvuti taga. Sellepärast on mobiiliteenused tulevik ja positiivne paratamatus. Kotka tõstis mobiiliteenuste arendajate seast esile Fortumo ja Creative Mobile’i, mis on kiirelt riigi edukaimate ettevõtete hulka tõusnud.

Konkursile on oodatud riigi ja kohalike omavalitsuste, hariduse ja kultuuri, meelelahutuse, tervise ja spordi ning äri ja kaubanduse valdkonna rakendused. Konkursi tähtaeg on 20. mail 2014. Täpsemad konkursi tingimused leiab siit: https://konkurss.eesti.ee/

Taavi Kotka
Foto: Andres Haabu

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052