Autor: Kadrin Karner • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco: jalgpalli MM ajab Brasiilia andmesideliikluse kolmekordseks

FIFA jalgpalli maailmameistrivõistlused Brasiilias tekitavad videostriimide ja internetiülekannete näol andmesidemahu, mis ületab kolmekordselt Brasiilia tavapärase igakuise arvutivõrkude andmesidemahu.

Täna algavad FIFA jalgpalli MM-võistlused on miljonite inimeste jaoks ligipääsetavad ja vaadatavad ka üle interneti. Videostriimid ning internetiülekanded tekitavad eeldatavalt 4,3 eksabaiti andmesideliiklust, mis on kolm korda niipalju, kui liigub andmeid korraldajariigis Brasiilias ühe kuu jooksul kokku. Lisaks tekitavad 60 000 inimest MM-i staadionipublikuna rohkem andmesideliiklust, kui kogu Brasiilia kõik nutitelefonid tipptunnil kokku, teatas Cisco.

Andmed pärinevad sel nädalal avaldatud Cisco Visual Networking Index raportist, mis prognoosib aastaks 2018. internetipõhise võrguliikluse mahu kolmekordistumist. Põhjusena tuuakse välja senisest kiirem lairibaühendus ja aina suurenev videoedastuse maht. Aastane võrguliikluse maht 2018. aastal saab olema 1,6 zettabaiti (1 zettabait on võrdne 1000 eksabaitiga).

Kui 2018. aastal on kuu jooksul liigutatav andmemaht internetis ligi 132 eksabaiti, kui palju see tegelikult on ? Cisco pani selle mahu suhtesse - see on:

• 8,8 miljardit ekraani, mis striimivad samaaegselt FIFA Maailma Karikavõistluse finaalmängu Ultra-HD/4K kvaliteediga;

• 940 kvadriljonit tekstisõnumit;

• 4,5 triljonit YouTube´i videoklippi;

• 5,5 miljardit inimest vaatamas “Troonide mängu” 4. hooaega video-tellimisel teenuse kaudu HD-kvaliteediga või 1,5 miljardit inimest vaatamas sedasama Ultra-HD/4K formaadis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755