Merlin Mägi • 8. august 2014
Jaga lugu:

Lõpp anonüümsusele Venemaa Wi-Fi avalikes võrkudes

Venemaal jõustub seadus, mille kohaselt pääseb avalikesse Wi-Fi võrkudesse isikut tõendava dokumendi alusel.

Alates 13. augustist on sideoperaatorid kohustatud identifitseerima iga avaliku võrgu kasutaja ees- ja perekonnanime, võimalusel ka isanime ning kontaktandmed, kasutades selleks isikut tõendavat dokumenti.

Uudisteportaali 3DNews teatel on sideoperaator kohustatud säilitama andmeid vähemalt 6 kuud ning vajadusel saab politsei neid nõuda kuritegude uurimiseks.

Seni aga ei ole selge, kuidas uusi nõudeid praktikas rakendatakse. Kuigi nõudeid põhjendatakse turvakaalutlustega, peaksid sideoperaatorid lubama kasutajaid internetti kasutajate endi poolt esitatud andmete alusel. Tõenäoliselt edastatakse andmed läbi spetsiaalse vormi, mille autentsus on kaheldav.

Täiendus: Moskva Linnavalitsus on teatanud, et piirang puudutab ainult riigi poolt finantseeritud avalikke Wi-Fi võrke, mitte kõiki avalikke võrke, vahendab ITAR-TASS. Samas valitseb aga endiselt segadus ning ekspertide hinnangul tuleb ka teisel sideoperaatoritel esitada nimekiri isikutest, kes on avaliku võrgu teenust kasutanud.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt