Autor: Raido Neemre • 30. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry plaanib turule tulla uute seadmetega

Kuigi BlackBerry plaanib keskenduda enam tarkvarale ja teenustele, on ettevõte jätkuvalt huvitatud ka telefonide ärist.

Ettevõtte tipptöötajate sõnul on firma nutitelefonide müügi kasum vähenenud; vanema generatsiooni BlackBerry telefoni kasutab umbes 50 miljonit inimest üle maailma. Töötajate sõnul näevad nad siiski potentsiaali turul jätkamiseks; nende kahjum oli selles kvartalis oodatust väiksem.

BlackBerry seadmete osakonna juhataja Ron Louksi sõnul on ettevõte nüüd, peale kahjumiga toimetulekut taas valmis võtma riske ja toob turule vähemalt ühe omapärase seadme aastas.

“Meie eelistame disaini ja pisut tavatuid tooteid ehk “wow” faktorit,” märkis Louks. “Mitte kõikidel toodetel ei ole seda, kuid meil on kindlasti suured võimalused,” lisas ta.

“BlackBerryl on juba üks tavatu seade töös”, märkis ta, lisades, et see on juba saanud positiivset tagasisidet inimestelt, kes sellega on kokku puutunud.

BlackBerry Passsporti hinnangud on olnud aga vastuolulised. Seade on saanud kiita oma aku eluea, suure ekraani ja puutetundliku klaviatuuri pärast, kuid seda on kritiseeritud muuhulgas seetõttu, et seda on raske ühe käega käsitseda.

Louks vihjas, et BlackBerry töötab prototüübi kallal, mida oleks lihtne käsitseda ka ühe käega.

Passport paisati müügile eelmisel kolmapäeval ning müüdi Amazonis läbi kuue tunniga.

JPMorgan, UBS, BMO ja teised tõstsid täna BlackBerry aktsiate hinnasihte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755