Autor: Merlin Mägi • 2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo alustab koostööd Türgi suurima mobiilioperaatoriga

Mobiilimakselahendustega tegelev Eesti ettevõte Fortumo alustab täna koostööd Türgi suurima mobiilioperaatoriga Turkcell.

„Türgi on Lähis-Ida suuremaid nutitelefonide omanikega riike, kus miljonid inimesed tahavad tarbida meelelahutust rakendustes ja veebiteenustes. Selle eest tasumine on krediitkaartide vähese leviku tõttu keeruline, samas kui Fortumo makseid saab kasutada iga telefoniomanik," rääkis Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres. "Lisaks on Fortumo klientideks tuhanded rakenduse- ja mänguarendajad, kes saavad nüüd hakata makseid vastu võtma ka Turkcelli klientidelt ilma oma rakendusi muutmata. Need on kaks peamist põhjust, miks Turkcell meid oma maksepartneriks valis,“ märkis Kodres .

Lisaks Turkcellile kasutavad Fortumo makselahendust mitmed teised rakendustepoodide omanikud: sealhulgas NOOK (Barnes & Noble’i tahvelarvutite sari), Telenor (166 miljoni kliendiga mobiilioperaator) ja ZTE (Hiina üks suuremaid nutitelefonide tootjaid). Androidi platvormil kasutavad Fortumot maksete kogumiseks teiste seas mängutootjad Rovio, Gameloft, GLU Mobile ja Electronic Arts.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo makseid kasutas 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 81 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tartus, San Franciscos, Pekingis, Shanghais ja Delhis. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Turkcell on Türgi juhtiv kommunikatsiooni- ja tehnoloogiaettevõte, kellel on lisaks 35 miljonile kliendile Türgis 35 miljonit klienti teistes Lähis-Ida riikides. 2014. Turkcelli käive eelmisel aastal oli 1.4 miljardit dollarit ja tegu on ainukese New Yorgi börsil noteeritud Türgi ettevõttega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755