Autor: Merlin Mägi • 29. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas kutsus Rootsi ettevõtjaid hakkama e-residentideks

Peaminister Taavi Rõivas tunnustas Rootsi äriauhindade gaalal koostööd kahe riigi vahel ja kutsus ettevõtteid üles innovaatiliste ideedega koos julgelt edasi minema.

Peaminister Rõivas märkis oma kõnes, et Rootsi on Eesti jaoks kõige olulisem ekspordimaa ning suurim otsene välisinvestor ja lisas, et eestlased väga hindavad ja austavad Rootsit. „Teie riik on meie jaoks alati seostunud kõrge kvaliteedi ning innovatsiooniga,“ ütles peaminister.

Peaminister toonitas, et Eesti selgeks tugevuseks on kiiresti arenev ja dünaamiline infotehnoloogia sektor ning kutsus Rootsi ettevõtjaid üles hakkama e-residentideks.

 "Mul on hea meel, et paljud Rootsi ettevõtted on juba Eesti potentsiaali märganud," ütles Rõivas ja lisas, et e-residentsus võimaldab lisaks sarnasele põhjamaisele ärikultuurile ka osa saada Eesti atraktiivsest ettevõtluskeskkonnast ning kasutada Eesti digitaalseid teenuseid.

Rõivase sõnul ei ole olukord maailmamajanduses kuigi kindel, ettevõtetel tuleb leida uusi tootmis- ja müügiviise. „Eesti väljakutseks on kõrge lisandväärtusega kaupade tootmine ja tootlikkuse tõstmine," nentis Rõivas.

E-residentsuse ehk digi-ID kaudu saavad Eesti mitteresidendid ning mittekodanikud taotleda virtuaalset isikutunnistust, mis annab võimaluse oma isikut turvaliselt internetis identifitseerida ning kasutada erinevaid riigi ja erasektori e-teenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755