Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa 3G võrgus saab tänasest teha kõrgkvaliteedilisi HD-kõnesid

Elisa pakub tänasest oma klientidele võimalust teha kõrgkvaliteedilisi HD-kõnesid 3G võrgus. Uus tehnoloogia võimaldab kliendil ka väga mürarikkas kohas kõnesid teha ja kvaliteetselt suhelda.

Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul vähendab kõrgkvaliteetne HD-funktsioon märgatavalt taustamüra, mis omakorda tagab kliendile selge ning kvaliteetse kõne tegemise võimaluse ka keerulisemates olukordades. „Kliendil ongi kõige lihtsam märgata HD-kõne ja tavakõne erinevust müra- ja kärarikastes paikades, milleks võib olla linnaliiklus, vabaõhuüritused, koosviibimised või siis ehitusplatsid,“ ütles Andrus Kaarelson. 

HD-kõne (AMR WideBand) saavutatakse tänu suurema sagedusvälja kasutamisele. Kui tavapäraselt kasutatav sagedusväli jääb vahemikku 300-3400 hertsi, siis HD-kõne puhul on välja ulatus üle kahe korra suurem ehk 50-7000 hertsi. „Tavakasutajale ei pruugi sagedusväljad ja hertsid midagi tähendada, kuid see-eest on parem kvaliteet koheselt kõrvaga kuuldav. Lisaks rõõmustavad kindlasti ka telefonikonverentse pidavad kliendid, kes kasutavad pikkadeks telefonivestlusteks valjuhääldit – taustamüra puudumine muudab konverentskõned neile oluliselt lihtsamini jälgtavaks ja kvaliteetsemaks,"  märkis Andrus Kaarelson.

Kõlaliselt selgemaid ja kvaliteetsemaid kõnesid saavad nautida kõik Elisa era-, äri- ja kõnekaardi kliendid, kes omavad 3G võimekusega nutitelefone. Teine tingimus HD-funktsiooni käivitumiseks on see, et kõne ajal kasutavad 3G võrku mõlemad osapooled.

Kasutaja seisukohalt on kõik äärmiselt mugav. HD-kõnele üleminemiseks ei ole tarvis kliendil telefoni ümber seadistada ega tasuda ka lisatasusid. Uus tehnoloogia võimaldab kliendil ka väga mürarikkas kohas nüüd kvaliteetselt suhelda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755