Autor: Merlin Mägi • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ProgeTiiger toob tehnoloogia Tallinna Lauluväljakule 

24. jaanuaril toimub Tallinna Lauluväljakul HITSA ProgeTiigri konkursi finaalüritus, kus tulevad esitlemisele konkursi parimad tööd ning toimub tehnoloogia mess.

Üleriigilise ProgeTiigri tehnoloogiakonkursi „Tuleviku õpperuum 2050!“ suurel finaalüritusel esitlevad oma töid konkursi finalistid ning välja kuulutatakse nii publiku lemmikud kui ka konkursi võitjad. Ühtekokku pääses lõppvooru 250 õpilast 90 tööga, finaalis on õpilasi kõikjalt Eestist.

 „Finaalis näeb, milliste innovaatiliste ideedega on meie lapsed välja tulnud,“ ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Konkursile esitati palju praktilisi ja kasulikke tehnoloogilisi võimalusi, mida saab edaspidi õppetöösse kaasata. Näiteks on juba mitmed koolid tundnud huvi konkursile esitatud digitaalsete koolikellade vastu.“

ProgeTiigri finaalis saavad külastajad ka ise käe külge lüüa. Tehnoloogia töötubades ootavad huvilisi nii robootika kui ka mobiilsete äppide tegemine, noortefirma loomine ning asjalikud nõuanded lapsevanematele interneti ohutuse teemadel. Suurel messialal on mitukümmend IT ja tehnoloogia ettevõtet, ülikooli, kirjastust, huviklubi jne esindatud interaktiivsete väljapanekutega.

„Tänapäeval on kõik ametid seotud mõne digitehnoloogiaga, seega kõnetame konkursiga tegelikult igaüht,“ ütles Mari-Liis Peets. „Finaalüritusel tutvuvad külastajad võimalustega, mis tänapäeva lastel koolis ja lasteaias tehnoloogia kasutamisel on, et õppimist veelgi tõhusamaks ja põnevamaks muuta.“

Lisainfot leiab www.progetiiger.ee.  

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) ProgeTiigri programm on keskendunud tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, eesmärk on äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052