Autor: Merlin Mägi • 20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste loodud Paype teeb telefonist mobiilse rahakoti

Eestlastest koosnev tiim on välja töötanud mobiilirakenduse Paype, mis koondab kõik kaardid mobiili, tehes sellest maailma kõige õhema rahakoti.

“Süsteem on imelihtne - nüüd piisab kliendil enda tuvastamiseks ja hiljem ka maksete tegemiseks vaid nutitelefoni näitamisest. Sisuliselt edastatakse kõik vajalik info inimkõrvale kuuldamatu helilaine kaudu otse kaupmehele, kasutades nutiseadme kõlarit ja mikrofoni,” selgitab rakenduse üks eestvedaja Heiko Liiv süsteemi uuenduslikkust ja lihtsust.

Paype koosneb kolmest osast: kliendi nutitelefonis olev mobiilirakendus (mobiilne rahakott), kaupmehe poolt kasutatav kliendikaardi haldusliides ning mobiilsete kaardimaksete platvorm. Uudne lahendus võimaldab kaupmehel kliendikaardi luua sama lihtsalt nagu Facebooki konto, registreerides ja hallates oma ettevõtet üle veebi.

Paype on mobiilirakendus, mis võimaldab ettevõttel luua mobiilsed kliendi- ja kinkekaardid, piletid, kupongid, boonsupunktisüsteemid ning voucherid. Lisaks saavad Paype’i kasutajad alates märtsist osta ka kinkekaarte ja näiteks teatri- või lennupileteid ning aasta lõpuks on kavas toetama hakata ka mobiilsete kaardimaksete süsteemi.

Paype on Ajujahi konkursist väljakasvanud uudse tehnoloogia loonud ettevõte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755