Merilin Sarapuu • 10. veebruar 2015
Jaga lugu:

Skype'i viga lekitab firmade siseinfot

Skype'i grupivestlustesse ilmuvad aeg-ajalt tagasi sealt eemaldatud isikud, mis ettevõtjatele tähendab olukorda, kust võib lekkida siseinfot.

Äripäeva toimetuses on korduvalt tekkinud olukordi, kus kollektiivist lahkunud ja grupivestlusest eemaldatud isik on ilmunud vestlusesse tagasi. Ettevõtted, kes kasutavad sarnaselt Skype'i grupivestlust, peavad seega arvestama, et endistel töötajatel on võimalus saada täiesti tahtmatult juurdepääs siseinfole.

Skype'i Eesti üksuse juht Andrus Järg ütles, et kirjeldatud viga esineb äärmiselt harva ja Skype'i tarkvara viimase versiooniga ei saa sellist veaolukorda tekkida. Seega ei peaks tarkvara viimast versiooni kasutavad inimesed muret tundma.

Siiski võib tekkida olukordi, kus ei ole võimalik tagada, et kõigi vestluse endiste ja praeguste osalejate tarkvara on uuendatud, näiteks juhul, kui vestluses on suur hulk inimesi. Järgi sõnul saab kõige kindlamini veaolukorda vältida, luues uue grupivestluse, milles oleksid kõik endised kontaktid peale juba eemaldatud kontakti. „Sel juhul on täielikult välistatud ebasoovitava kontakti vestlusesse naasmine,“ nentis ta.

Täispikka artiklid saad lugeda Äripäeva veebilehelt.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt