Autor: Merilin Sarapuu • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i viga lekitab firmade siseinfot

Skype'i grupivestlustesse ilmuvad aeg-ajalt tagasi sealt eemaldatud isikud, mis ettevõtjatele tähendab olukorda, kust võib lekkida siseinfot.

Äripäeva toimetuses on korduvalt tekkinud olukordi, kus kollektiivist lahkunud ja grupivestlusest eemaldatud isik on ilmunud vestlusesse tagasi. Ettevõtted, kes kasutavad sarnaselt Skype'i grupivestlust, peavad seega arvestama, et endistel töötajatel on võimalus saada täiesti tahtmatult juurdepääs siseinfole.

Skype'i Eesti üksuse juht Andrus Järg ütles, et kirjeldatud viga esineb äärmiselt harva ja Skype'i tarkvara viimase versiooniga ei saa sellist veaolukorda tekkida. Seega ei peaks tarkvara viimast versiooni kasutavad inimesed muret tundma.

Siiski võib tekkida olukordi, kus ei ole võimalik tagada, et kõigi vestluse endiste ja praeguste osalejate tarkvara on uuendatud, näiteks juhul, kui vestluses on suur hulk inimesi. Järgi sõnul saab kõige kindlamini veaolukorda vältida, luues uue grupivestluse, milles oleksid kõik endised kontaktid peale juba eemaldatud kontakti. „Sel juhul on täielikult välistatud ebasoovitava kontakti vestlusesse naasmine,“ nentis ta.

Täispikka artiklid saad lugeda Äripäeva veebilehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755