Autor: Eliisa Matsalu • 2. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helm: otsus oli spontaanne

Maksu- ja tolliameti juhina jätkav Marek Helm tõdes, et kuigi pani lahkumisavalduse lauale üsna spontaanselt, rahunes pärast otsust pingeline olukord tunduvalt.

Eelmisel neljapäeval lahkumisavalduse esitanud maksuameti peadirektor Marek Helm otsustas täna koos rahandusminister Maris Lauriga, et jätkab ametikohal. Helm ütles, et otsus amet maha panna tuli talle spontaanselt ja ta püüdis sellega võtta vastutuse kogu pahameele eest, mida on maksuamet viimastel kuudel tekitanud. Viimase tõuke andis poleemika ametiautode kontrollide üle parklates.

Lauri ütles, et tegi Helmile ettepaneku avaldus tagasi võtta, sest tema hinnangul on maksuameti töö väga hea olnud – tehtud on olulisi ja edukaid muudatusi ja mitmed protsessid on veel lõpetamata.

„On tähtis, et Mareki-taoline energiline inimene jätkaks organisatsioonis töötamist,“ märkis Lauri. Ta lisas, et rääkisid Helmiga läbi probleeme tekitanud küsimused ning mõned asjad vajavad kaalumist ja analüüsimist. Lauri ütles, et nii ettevõtjatele kui ka maksuametile tekitas survet mitmete muudatuste täideviimise lühike aeg. „See tegi maksuametis töötamise keeruliseks,“ ütles Lauri.

Edaspidi kavatsevad Lauri sõnul maksuamet ja rahandusministeerium ettevõtlusorganisatsioonidega arutleda, kuidas maksukogumisega ja kontrollidega paremini edasi minna.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755