Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 2. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise tegutseb kahjumis

Eelmise aasta lõpuks avaldas TransferWise majandusaasta aruande, kust selgub, millises seisus oli ettevõte mullu märtsikuu seisuga.

Eestlaste loodud soodsaid rahaülekandeid pakkuv idufirma oli 31. märtsi 2014 seisuga 2,6 miljoni naelaga (3,6 miljoni euroga) kahjumis. Aasta varem oli kahjum märksa väiksem - vaid 570 000 naela (780 000 eurot).

Sama kuupäeva seisuga on idufirma suurim osanik selle asutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann, kellele kuulub 7384 aktsiat. Suuruselt teine osanik on 6681 aktsiaga Notorius OÜ, mis kuulub TransferWise'i teisele kaasasutajale Taavet Hinrikusele. Riskikapitalifondile IA Ventures kuulub erinevate fondide kaudu üle 4000 aktsia.

Käärmann ja Hinrikus ei ole varem tahtnud TransferWise'i majandustulemustest rääkida, pidades märksa olulisemaks oma klientide arvu ja vahendatud raha hulka. Räägitud on vaid sellest, et käive kasvab igal kuul 15-20%. Üldiselt on see ka tavapärane, et kiirelt kasvav idufirma on esimestel aastatel kahjumis.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052