Autor: Merlin Mägi • 7. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli Startup Inkubaatorist läksid lendu kaks ettevõtet

Tallinna Teaduspargi Tehnopol Startup Inkubaatori intensiivse kasvuprogrammi lõpetas edukalt mobiilse meeskonnamängu platvormi loonud LoQuiz ja rohetehnoloogia ettevõte Flydog Solutions.

LoQuiz ideeks oli luua meeskonnamängudeks platvorm, mis võimaldab igal soovijal enda vajadustest lähtuvalt mäng koostada. Tänaseks on mänguplatvorm kättesaadav kõikidel mobiilsete seadmete platvormidel ning kasutusel enam kui 50-s erinevas riigis.

LoQiz tegevjuht ja asutaja Eric Hints väärtustab inkubaatoris saadud nõu, mis puudutab ärimudeli ja turul fookuse leidmist. Koostöös oleme oma tootele positsiooni leidnud. Mobiilse meeskonnamängude platvormi kasutatakse peamiselt üritusi ja matku korraldatavate firmade poolt ning samuti koolides õppimise eesmärgiga. „Meie ettevõtte igakuine käive on 10 000 eurot ning iga kuu lisandub üle 50 uue kasutaja. Uhke oleme ka selle üle, et meie tarkvaraga luuakse mänge rohkem kui 50 riigis,” lisas Eric Hints.

Flydog Solutions alustas inkubaatoris ideega luua mereseireks automeeritud lahendus poi näol, mis andmeid juhtmevabalt edastaks ning hõlbustaks otsuste tegemist merendusvaldkonnas. Inkubaatoris oldud aja jooksul jõudis Flydog Solution töötava tooteni, mis turul positiivselt vastu võeti.

Flydog Solutionsi tegevjuht ja asutaja Andri Laidre sõnul on inkubaator pakkunud ettevõttele tuge ennekõike läbi kasulike kontaktide, mentorite ja ürituste. „Inkubaatoris veedetud aja jooksul oleme kasvanud kahe inimese ettevõttest 5-liikmeliseks meeskonnaks ning meie 2014. aasta käive ületas 200 000 euro piiri. Samuti oleme inkubaatoris tegelenud aktiivselt oma ärimudeli edendamisega. Nüüd soovime käivitada uut spin-off  ettevõtet SenorNest, mis võimaldab tänase riistavara baasil tegeleda merest kogutavate andmetega süstemaatiliselt,“ ütles Laidre.

Mõlemad lõpetajad suutsid inkubaatoris tegutsetud aja vältel välja arendada valmis tooted, luua jätkusuutlikud ärimudelid ning käivitada müük. Ettevõtetele anti eduka programmist väljumise puhul üle idufirma kiiret kasvu iseloomustavad hokikepid.

„Startup Inkubaatori eesmärk on aidata idufirmadel jõuda rahvusvahelise stabiilse käibeni või esimese investeeringu kaasamiseni. Selleks süstime ettevõtetesse aasta jooksul enam kui 10 000 euro väärtuses head nõu erinevatelt äriekspertidelt, korraldame süsteemselt koolitusi, ärimissioone või ettevõtjate omavahelisi kohtumisi ning pakume füüsilist koostöötamiskeskkonda. Kogu komplekti tulemusena soovimegi inkubaatorist igal aastal lendu lasta 3-4 edulugu. Flydog Solutions ja LoQuiz on suurepärasteks näideteks nii eduloost kui omavahelise koostöö tulemuslikkusest,“ lisas Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Martin Goroško.  

Tehnopoli Startup Inkubaatoris tegutseb kuni 20 alustavat tehnoloogiaettevõtet. Ettevõtete kiire kasvu tagamiseks tegelevad ettevõtetega üle 20 mentori ja ärieksperdi, korraldatakse koolitusprogramme ja välismissioone, viiakse ettevõtted kokku investorite ja klientidega. Alates inkubaatori tegevuse algusest on programmi läbinud 141 ettevõtet, kellest 60% tegutsevad edukalt ka täna.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755