Autor: Rainer Saad • 19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ostis GPSiga tegeleva idufirma

Apple kinnitas 17. mail, et ostis GPSiga tegeleva firma Coherent Navigation ja loodab sellega toetada enda asukohatehnoloogiate- ja teenuste arengut.

„Apple ostab aeg-ajalt väiksemaid tehnoloogiafirmasid ja me üldiselt ei aruta oma eesmärke või plaane,“ teatas Apple.

2008. aastal loodud Coherent Navigation keskendus navigatsiooniteenuste loomisele ja tegi koostööd selliste firmadega nagu Boeing ja Iridium, mis on satelliidivõrguoperaator. Firma on teinud iseseisvaid projekte navigatsiooni ja robootika vallas, teiste seas ka USA kaitseministeeriumile, kirjutas New York Times.

Praegu pole veel teada, kuidas Apple kasutab firma teenuseid ja tehnoloogiaid või kuidas tehnoloogiaid ühendatakse teiste olemasolevate toodetega. Tehingu hinda ja üksikasju Apple ei avalikustanud.

Viimaste aastate jooksul on Apple ostnud palju väikseid kaarditehnoloogia firmasid nagu Placebase, Locationary ja Hopstop. Ostustrateegia põhjus on soov vähendada sõltuvust Google Mapsist, mis on konkurent Google'i loodud laialt kasutatud navigatsioonisüsteem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755