Autor: Sirje Rank • 27. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype Belgias kohtu all

Belgias on Skype’i vastu algatatud kohtuasi, kuna Belgia seaduste järgi tuleb telekommunikatsioonifirmadel ametivõimudega koostööd teha ja võimaldada kuriteos või terrorismis kahtlustatavate omavaheliste suhtelmise pealtkuulamist.

Skype on sellisest koostööd keeldunud ja on nüüd ühe taolise vaidluse pärast kohtus. Ent esialgu on veel lahtine, kas Skype’i saab üldse käsitleda samas kategoorias traditsiooniliste telekommunikatsioonifirmadega. Siin võib kohtuasi luua pretsedendi, kirjutab Wall Street Journal.

Luksemburgis registreeritud Skype väidab vastu, et seadused peavad kaitsma ka inimeste privaatsust, tunnustama riigipiire ning tunnistama tehnilisi erisusi.

Kui kohus leiab, et Skype on telkommunikatsioonifirma või firma, mis osutab sideteenuseid, võib firmat oodata kuni 24 000 euro suurune trahv.

Traditsioonilised telekommunikatsioonifirmad on juba mõnda aega kaevanud, et sideteenused nagu Skype ja WhatsApp saavad põhjendamatu eeliskohtlemise. Neid ei reguleerita ega maksustata nagu traditsioonilisi telekommunikatsioonifirmasid.

Euroopa Komisjoni asepresident digitaalse ühisturu alal Andrus Ansip kommenteeris, et on neist kaebustest teadlik, kuid mingit lahendust ega vastust komisjoni poolt praegu ei ole.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052