Autor: Kristjan Ats Mägi • 27. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisrahastusplatvormid ampsavad laenuturust tükke 

Vaatamata väikestele kasuminumbritele kasvatavad ühisrahastusplatvorme haldavad ettevõtted jõudsalt oma müüginumbreid ning loodavad laieneda ka välismaale.

LHV ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume ütles, et ühisrahastusplatvormid pankadele täna otseseks konkurendiks ei ole. Mahud on väikesed ja pakutavad intressimäärad pangalaenudest kordades kõrgemad. Läbi nende platvormide kaasatud raha kasutatakse pigem selleks, et oleks olemas omafinantseering ja saaks pangalt laenu võtta. Sellistel juhtudel on sisuliselt tegemist pangalaenule allutatud kohustusega ning sealt on ka põhjendatud investorite suurem tootluse ootus. Võib ka öelda, et tegemist on miniatuurse võlakirjaturu analoogiga, sest investeeritavad summad on pigem väikesed.

Lugege seda lugu pikemalt edasi aripaev.ee veebist

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755