11. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene kommunistid: Windows 10 on spiooniprogramm

Vene duuma kommunistide fraktsioon saatis riigi peaprokurörile palve uurida kompaniid Microsoft ja selle uut operatsioonisüsteemi Windows 10, kirjutas täna Izvestija.

Riigiduuma kommunistide fraktsiooni peajurist Vadim Solovjov märgib pöördumises, et opsüsteem korjab ja salvestab automaatselt külastatud veebilehtede infot, paroole, veebi sisenemiskohti jm infot. Samuti säilitab süsteem serveris kasutaja koordinaadid, kirjavahetuse ja muu isikliku teabe inimese kohta, kaebab Solovjov.

Kommunisti sõnul jätab Microsoft seejuures, nagu selgub kasutamistingimustest, endale õiguse edastada kasutaja kirjavahetust ja muud kogutud isiklikku teavet eriteenistustele, kui seda on vaja, ning samuti jätab endale õiguse avaldada ja kasutada seda infot muul moel oma soovil, kirjutab saadik.

Faktiliselt käib jutt spionaažist - ja sellisel kujul on Windows 10 Venemaal ebaseaduslik, rõhutab kommunist.

Oma pöördumises palub ta prokuratuuril algatada Microsofti asjas uurimine ning blokeerida Windows 10 allalaadimisvõimalus Venemaal - kuniks pole selge, millega see ettevõte tegeleb.

Microsofti esindaja vastas väljaandele kommentaariks, et info jagamine on kasutaja enda otsus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755