Autor: Raido Neemre • 24. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Instagram edestas Twitterit

Instagram kogub üha enam populaarsust.
Foto: EPA
Facebooki omandis oleva Instagrami kasutajate hulk jõudis 400 miljoni aktiivse kasutajani kuus, muutes selle ühtlasi oma rivaalist, Twitterist populaarsemaks.

Sotsiaalmeedia võrgustik loodab teenuse pealt teenida ka suuremat reklaamitulu, vahendab CNBC.

Foto-jagamise rakendusel kulus üheksa kuud viimati lisandunud 100 miljoni kasutaja poolehoiu võitmiseks. Teenust kasutavad ka tuntud staarid nagu jalgpalliäss David Beckham ja endine sportlane Caitlyn Jenner.Hiljuti liitunud 100 miljonist kasutajast on enam kui pool pärit Euroopast ja Aasiast, kusjuures enim kasutajaid on Brasiiliast, Jaapanist ning Indoneesiast.Facebooki jaoks on numbrid äärmiselt rõõmustavad, kuna sotsiaalvõrgustik on seadnud eesmärgiks Instagrami pealt üha enam teenima hakata. Hiljuti on ellu rakendatud mitmeid muudatusi nagu sponsoreeritud postitused ning peagi hakatakse kasutajatele kuvama ka suunatud reklaame.Instagrami reklaamitulu peaks sellel aastal prognooside kohaselt sisse tooma ligi 600 miljonit dollarit; 2016. aastaks prognoositakse üle 146% tulu kasvu ehk loodetav tulu peaks ületama 1,48 miljardit dollarit, ennustab eMarketer.Instagrami reklaamitulu moodustab 2017. aastal 14% Facebooki mobiilireklaamide kogutulust, prognoosib eMarketer.“Instagram jõuab erineva kasutajaskonnani, seega on sellel reklaamitootjate seas menu ning seda müüakse kui eraldi toodet või brändi,” sõnas Enders Analysis digitaalmeedia juht Ian Maude.Twitter aga seevastu seisab silmitsi raskustega. Mikroblogi teenus teatas selle aasta alguses, et nende igakuiste aktiivsete kasutajate hulk jõudis teises kvartalis 316 miljoni kasutajani, mis on võrreldes eelmise aastaga 15% võrra enam.Ettevõtte tegevjuht Jack Dorsey aga ei ole Twitteri kasutajaskonna kasvukiirusega üldsegi mitte rahul. Analüütikute sõnul ei ole Twitteri kasutajate hulga kasvu aeglustumises süüdi mitte ainult selle rivaalid nagu Snapchat või Instagram, vaid asi on pigem mikroblogi ärimudelis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052