6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook meisterdab kosmoseinternetti

Facebook tahab interneti kosmosesse viia.
Foto: EPA
Facebook proovib internetti inimesteni toimetada kosmose kaudu, kirjutas ettevõtte tegevjuht Mark Zuckerberg sotsiaalmeedias.

Zukerberg teeb interneti kosmosesse viimisel koostööd Prantsuse satelliidiettevõttega Eutelsat, vahendas CNBC. Satelliit, mille nimi on Amos-6, hakkab Sahara-tagustes piirkondades tasuta internetti pakkuma. Eeldatavalt viiakse satelliit orbiidile 2016. aastal.

„Viimastel aastatel on Facebook otsinud viise, kuidas õhust internetiühendust pakkuda,“ kirjutas Zuckerberg Facebookis. „Selleks, et inimesi kõrvalistes piirkondades ühendada, on vaja leiutada uus tehnoloogia. Tavalised ühendamisvõimalused on seal üldiselt kättesaamatud või ebaefektiivsed.“

Zuckerberg on juba kaua tasuta internetti pooldanud, näiteks on ta koos Facebookiga välja töötanud veebilehe Internet.org. Selle eesmärk on arendada internetiühendust vähem arenenud riikides.

„Ühenduses olemine muudab inimeste elusid ja kogukondi,“ kirjutas ta. „Me töötame selle nimel, et ühendada terve planeet, isegi siis, kui selleks peab planeedilt eemale vaatama.“

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052