Autor: Kadi Neemre • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilveteenused on Microsofti edu võti

Microsoft
Microsoft avalikustab peagi oma fiskaalaasta esimese kvartali majandustulemused ning Wall Street hoiab ekspertide sõnul pingsalt silma peal just ettevõtte pilveäri käekäigul.

Microsoft on seni keskendunud peamiselt personaalarvutite ärile, kuid on nüüd hakanud oma äri laiendama pilveteenustega, pakkudes tooteid nagu Azure ja Office 365 oma era- ja äriklientidele suunatud teenustes.

Kommertslike pilveteenuste pakkumine on ettevõtte tugevuse ja kasvu huvides äärmiselt oluline ning analüütikud prognoosivad selle kasvu jätku.

Microsoft avalikustab oma majandusraporti neljapäeval. Reutersi analüütikute prognooside kohaselt peaks ettevõte saama 58 senti kasumit aktsia pealt ning firma oodatud müügitulu on 20,96 miljardit dollarit.

Eelmises kvartalis ületas ettevõte nii kasumi kui müügitulu prognoosid, kuna Microsofti pilveäri tegi aasta jooksul 106% kasvu.

Investorite radaril on ka Windows 10 ja Microsofti uus aruandluse struktuur.

“Kuigi see number viitab, et väga paljud kasutajad on uue operatsioonisüsteemi hästi vastu võtnud, on fakt ikkagi see, et paljud neist kasutasid võimalust operatsioonisüsteem tasuta uuendada. Seetõttu ei avalda need 2016. aasta fiskaalaasta esimese kvartali tulemustele väga suurt mõju,” märkis Nomura Securities analüütik Frederick Grieb.

Analüütikute sõnul tagab ettevõtte uus aruandlusstuktuur suurema läbipaistvuse, kuid võib kasumile esialgu ehmatavalt mõjuda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052