3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schneider Electric asub tegutsema asjade interneti valdkonnas

Schneider Electricu tegevjuht Jean-Pascal Tricoire.
Foto: EPA
Rahvusvaheline interneti valdkonna spetsialiste koondav ühendus Industrial Internet Consortium valis Schneider Electricu konsortsiumi juhtivkomiteesse, kus ta asub välja töötama meetmeid kiirendamaks IoT tehnoloogiate kasutuselevõttu üle maailma.

Schneider Electric võtab keskse koha teiste asjade interneti (IoT) valdkonna juhtivate ettevõtete kõrval nagu AT&T, Cisco, General Electric, IBM ja Intel.

Asjade internet võimaldab muuta majanduse efektiivsemaks läbi parenenud tootmisviiside ja optimaalsema koostöötaseme nii inimeste kui seadmete vahel.

McKinsey läbiviidud uuringud näitavad, et asjade internet võimaldab 2025. aastal luua turul märkimisväärset lisandväärtust – kuni 10 triljonit USA dollarit aastas.

Industrial Internet Consortiumi tegevjuhi dr. Richard Soley`i sõnul on omavahel ja internetiga ühendatud seadmed intelligentsemad ja suudavad muuta tootmisprotsessid tehastes ning kaevandustes tunduvalt efektiivsemaks. "Schneider Electricu võimekus energia ja protsesside efektiivsemaks muutmise alal koos nende rea võrku ühendatavate seadmete ja lahendustega aitab meil viia asjade interneti järgmisele tasemele. See võimaldab näha tulevikus olulisi muutusi nii argielus kui tööstuses.”

Schneider Electric Eesti tööstusautomaatika projektijuhi Kaupo Korki sõnul on asjade internet Eestis muutumas üha olulisemaks märksõnaks ning meie lähenemine võimaldab juba täna pakkuda kliendile asjade interneti kontseptsiooniga sobituvaid lahendusi. "Võrku ühilduvate toodete osakaal meie tooteportfellis kasvab kiiresti. Kliendid vajavad lahendusi, mis aitavad muuta protsesse automatiseeritumaks ning saada operatiivselt informatsiooni, mille alusel võtta vastu ärilisi otsuseid.”

Globaalsetest trendidest lähtuvalt muutis Schneider Electric alates septembrist  oma operatiivset strateegiat, mille võtab kokku tunnuslause Life Is On. Uus lähenemine kombineerib Schneider Electricu seniseid kompetentse operatiivintelligentsi valdkonnas uute suundadega asjade interneti alal, mis võimaldab muuta viise, kuidas inimesed ja ettevõtted tarbivad energiat, senisest paremini automatiseerida tööstusprotsesse ning suurendada organisatsioonide juhtimiskvaliteeti.

Schneider Electric on rahvusvaheline elektrienergia juhtimise ja automaatika ettevõte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052