3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype loojad tegid robotkulleri

Idufirma Starship Technologies ärijuht Allan Martinson (vasakul)ja üks asutajatest Ahti Heinla pakiroboti näidismudeliga.
Eesti seni suurima tehnoloogiaime ühed loojad on saladuskatte all valmistanud 15 kuud robotit, mis peaks täielikult muutma seda, mismoodi saadetisi inimestele koju tuuakse.

Pakkide kojukannet hakkavad tundmatuseni muutma Skype’i asutajate hulka kuulunud Ahti Heinla ja Janus Friis, kelle loodud idufirma Starship Technologies on välja töötanud iseliikuva pakikanderoboti. Ettevõtte ärijuht Allan Martinson ütleb, et seda võib liialdamata kutsuda kandidaadiks uue Skype’i tiitlile.

Kujutage ette, et olete endale tellinud midagi veebipoest ja ootate, et pakk kohale jõuaks. Olete valinud kas kulleriga kojutoomise või pakiautomaati viimise. Seejärel peate kulleri saabumise ajal kindlasti kodus olema või hoolega planeerima, et pakiautomaadi juures ära käia. Kujutage aga nüüd ette, et paki tellimise järel ei pea te ühtegi lisaliigutust tegema. Kui pakk on saabunud postkontorisse, otsustate, mis ajal see teie koju jõuab. Saadetis on kohal mõneminutilise täpsusega, te näete täpselt selle teekonda. Martinson võrdleb seda pakiautomaadi teenusega, selle vahega, et nüüd tuleb “automaat” koju kätte. Ning mis kõige tähtsam – selle eest tuleb maksta märksa vähem.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Kadri Põlendik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052