5. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-residentsus ja Fundwise käivitavad digiallkirjastamisega ühisrahastusplatvormi

E-residentsuse projektijuht Kaspar Korjus (paremal) ning Apple’i endine evangelist Guy Kawasaki taotlemas e-residentsuse kaarti.
Eesti ja Baltikumi esimene osaluspõhine ühisrahastusplatvorm Fundwise ja Eesti e-residentsuse meeskond käivitavad maailma esimese tugeva autentimise ja digitaalse allkirjastamise teenusega ühisrahastusplatvormi.

“E-residentsus võimaldab pakkuda turvalisi ja mugavaid digitaalseid teenuseid, mis tõstavad võrgus toimetamise usaldusväärsust ja meil on väga hea meel nii innovatiivses projektis kaasa lüüa,” ütles Fundwise'i tegevjuht Henri Laupmaa. “Ühtlasi on meil au kutsuda kõiki e-residente oma platvormile - olgu see ühisrahastuskampaania alustamiseks või Eesti ettevõtetesse investeerimiseks,” lisas Laupmaa.

“Eesti valitsuse väljastatav digitaalne isikutunnistus võimaldab lahendada mitmeid ühisrahastuse ja alternatiivsete rahastusplatvormide probleeme - nagu “tunne oma klienti” põhimõtted, mille rakendamist peetakse tänases rahandusega seotud valdkondades heade tavade hulka kuuluvaks, piiriülesed investeeringud ja aktsionäride e-hääletamise võimalus osaluspõhiste ühisrahastusprojektide puhul,” ütles Euroopa Ühisrahastuse võrgustiku kaasasutaja ja CrowdfundingHubi asutaja Ronald Kleverlaan.

Teedrajav ühisrahastusplatvorm peaks valmima 2016. aasta esimeseks kvartaliks.

“Eesti Vabariik on esimene riik maailmas, mis hakkas väljastama e-residentsust ehk riikideülest digitaalset identiteeti, mis on kättesaadav kõigile, kes on huvitatud äri ajamisest virtuaalselt ja asukohast sõltumatult,” ütles e-residentsuse projektijuht Kaspar Korjus.

E-residentsuse programmi järgmine suur samm on Korjuse sõnul e-residentidele uute teenuste pakkumine.

Fundwise on esimene osaluspõhine ühisrahastusplatvorm nii Eestis kui kogu Baltikumis, eesmärgiga saada maailma esimeseks tugeva autentimise ja digitaalse allkirjastamise teenusega ühisrahastusplatvormiks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755