Autor: Harro Puusild • 17. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestil on IT-lahendusi, mida Saksamaal veel ei tunta

Ettevõtlusminister Liisa Oviir.
Foto: Raul Mee
Saksamaal visiidil käinud ettevõtlusminister Liisa Oviir ütleb, et sakslased on edukalt sidunud ettevõtte efektiivsuse töötajate heaoluga, samas on Eestil nutikaid IT-lahendusi, milleni Saksa töösturid pole veel jõudnud.

„Kui Saksamaa on senini tööstuspoliitika kujundamisel keskendunud ettevõtete masinate ja seadmete arendamisele, uuendamisele, siis Industry 4.0 keskendub tööstuse ja IT-sektori kombineerimisele,“ rääkis minister.

„Liidumaa majandusesinduse BW-i juht Jürgen Oswald ütles, et Eestil kui tuntud IT-riigil on palju pakkuda Saksamaa ettevõtetele, et toetada uue tööstuspoliitika 4.0 rakendamist. Eestil on pakkuda nutikaid IT-lahendusi, milleni Saksa ettevõtjad pole veel jõudnud,“ märkis minister.

„See oleks Eesti majanduse võimalus teha nii ettevõtete kui ka tehnoloogia arenduskeskustega koostööd selle piirkonna ettevõtetega,“ selgitas minister.

Pikemalt saab lugeda tööstusuudiste teemaveebist.

Möödunud nädalal külastas ettevõtlusminister Liisa Oviir koos ettevõtetega Tieto Estonia AS, Proekspert AS, Nordic Automation Systems AS, Oshino Electronics Estonia OÜ, Aktors OÜ, Hyrles OÜ, Swedbank AS, Milectria Est OÜ, Valmos OÜ ja Helmes AS Saksamaa Baden-Württembergi Liidumaad, kus Eesti ettevõtjad vahetasid Saksamaaga kogemusi infotehnoloogia kasutamisest tööstuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052