18. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ja Televõrgu AS ühinevad

Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau.
Tele2 ja endine Eesti Energia tütarettevõte Televõrgu AS jätkavad alates 31. märtsist tegevust ühise ärinime Tele2 Eesti all, et pakkuda Eesti ettevõtetele sideteenuste terviklahendusi.

Tele2 Eesti tegevjuhi Argo Virkebau sõnul võimaldab kahe mõjuka telekommunikatsiooniettevõtte ühinemine saavutada turul veelgi tugevama positsiooni, laiendada Tele2 pakutavate internetiteenuste ja erilahenduste valikut ja kasvatada rahvusvahelist haaret.

„Oleme Televõrguga juba aastaid tihedalt koostööd teinud ning ühinemine on järgmine loogiline samm. Televõrku on tänu energiafirmadele koondunud kõrge kompetents usaldusväärsete erilahenduste loomise osas, mida soovime ühise nime all tegutsedes ja ettevõttesse investeerides muuta kättesaadavaks ka teistele sektoritele, pakkudes sideteenuste täisteenust,“ ütles Virkebau.

Virkebau kinnitusel on ühinenud ettevõttel plaanis laiendada ka teenuste portfelli. Lisaks mobiilsideteenustele jätkab ühinenud ettevõte andmeside transmissiooniteenuse pakkumist rahvusvahelistele telekommunikatsioonioperaatoritele, andmesidekeskustele, sisuteenuste osutajatele ja pankadele ning erisidelahenduste loomist suurklientidele riigi- ja erasektoris. Tulevikus plaanib Tele2 Virkebau sõnul lisada oma pakutavate teenuste hulka näiteks lainepikkusteenused, krüpteerimise ja VOIP teenused.

Televõrgu AS asutati 2001. aastal Eesti Energia tütarettevõttena ning tegutseb alates 2012. aastast Tele2 Eesti tütarettevõttena. Televõrgu opereerib Tele2 lokaalset magistraalsidet, Tele2 grupi rahvusvahelist andmesidevõrku ja 3000 kilomeetri pikkust fiiberoptilist Tallinn-Frankfurt trassi, mis võimaldab otseühendusena edastada Eestist Kesk-Euroopasse andmemahtu kuni 9,6 terabitti sekundis.

Tele2 Eesti pakub mobiilside- ja internetiteenuseid nii era- kui äriklientidele, osutades Eestis teenuseid ülei 508 000 kliendile. Tele2 kuulub rahvusvahelisse Tele2 gruppi, millel on 9 riigis kokku 14 miljonit klienti. Tele2 on 1996. aastast NASDAQ OMX Stockholmi börsi liige.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052