Autor: ITuudised.ee • 5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata Google´is kehtivat 13 tööreeglit

Google´is töötab 60 000 inimest.
Foto: Pixabay.com
Maailma ühes tuntumas ja edukamas firmas Google´is kehtivad üllatavad tööreeglid, näiteks võimu andmine massidele ja ebaõiglaselt palga maksmine.

1. Asutajaks saamine. Kujutage ette, et olete asutaja. Ja nüüd tegutsegegi sellena.

2. Suurepärase kultuuri loomine. Mõelge oma tööst kui kutsumusest, millega kaasneb mõtestatud missioon. Andke inimestele pisut rohkem vabadust ja võimu ning usaldage neid veidikene enam, kui te tegelikult sooviksite. Kui see teid rahutuks ei tee, siis pole te neile veel piisavalt andnud.

3. Tööle võtmine. Kui ressursid on piiratud, investeerige personalitööks ette nähtud raha eeskätt värbamisse. Palgake üksnes neid, kes on teist mingis olulises valdkonnas paremad. Ärge laske juhtidel meeskondade palkamisotsuseid üksipäini langetada.

4. Erakordselt heade kandidaatide leidmine. Kirjeldage otsitavat ülitäpselt. Tehke värbamine kõigi tööks. Ärge kartke katsetada hullumeelseid asju, et pälvida parimate inimeste tähelepanu.

5. Uute töötajate valimine. Seadke latt kõrgele. Leidke ise kandidaadid. Hinnake inimesi objektiivselt. Andke kandidaatidele põhjus, teie juurde tööle tulla.

6. Massidele võimu andmine. Kõrvaldage staatusesümbolid. Langetage otsuseid faktide, mitte juhi arvamuse põhjal. Leidke viisid, kuidas inimesed saaksid oma tööd ja ettevõtet vormida. Lähtuge suurtest ootustest.

7. Sooritusjuhtimine. Määrake õiged eesmärgid. Koguge kolleegidelt tagasisidet. Kasutage hinnete viimistlemisel kalibreerimisprotsessi. Eristage palgavestlused arenguvestlustest.

8. Kahe saba juhtimine. Aidake abivajajaid. Uurige hoolikalt oma parimaid. Kasutage tegeliku olukorra tuvastamiseks küsitlusi ja õhutage inimesi end täiustama. Andke isiklikku eeskuju, jagades endale antud tagasisidet ning toimides selle järgi.

9. Õppiva ettevõtte loomine. Jagage õppetükid väikesteks kergesti omandatavateks osadeks, andke selget tagasisidet ning tehke seda ikka ja jälle. Pange õpetama oma parimad. Investeerige vaid kursustesse, mis tõestatult muudavad inimeste käitumist.

10. Ebaõiglaselt maksmine. Hingake sügavalt sisse ja makske ebaõiglaselt. Las palganumbrites olla suured käärid. Hoidke aus saavutusi. Andke inimestele võimalus üksteist tunnustada. Premeerige mõtestatud läbikukkumist.

11. Tõhususe, kogukonnatunde ja innovatsiooni saavutamine. Tehke töötajate elu lihtsamaks. Leidke viise, kuidas öelda jah. Halbu asju juhtub harva – aga toetage oma töötajaid, kui neil juhtuvad rasked ajad olema.

12. Tervise, rikkuse ja õnne suunas müksimine. Tehke vahet sellel, kuidas asjad on, ja kuidas need peaks olema. Tehke väikseid eksperimente. Ärge tõugake, vaid müksake.

13. Kihva keeramine. Tunnistage oma vigu. Võtke kuulda kõiki nõuandeid.

Tutvu SIIN ka Google´i personalijuhi Lazlo Bocki raamatuga ettevõtte siseelust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755