Autor: ITuudised.ee • 22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip kohtus Uberi asutajaga

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip ning Uberi asutaja ja juht Travis Kalanick.
Foto: Andrus Ansip
Eile kohtusid Šveitsis Davosi majandusfoorumil digitaalse ühisturu eest vastutav Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip ning taksosõiduplatvormi Uber asutaja ja juht Travis Kalanick.

"Kõik peavad küll reegleid järgima, aga reeglid peavad samuti omaks võtma moderniseerumise," kommenteeris Ansip kohtumist oma Twitteri kontol.

Eesti maksuamet ja Uber hakkasid eelmise aasta detsembris testima maailmas ainulaadset koostööd, mille käigus edastab Uberi äpp automaatselt info juhtide teenistuse kohta maksuametile, kes omakorda kannab selle juhtide tuludeklaratsiooni.

Uudne taksosõidu platvorm Uber loodi 2009. aastal USAs ning teenus alustas rahvusvahelist laienemist 2012. Eelmise aasta lõpus hinnati ettevõtte väärtuseks 62,5 miljardit dollarit. Uber on Airbnb kõrval üks tuntumaid jagamismajanduse ettevõtetest.

39aastane Travis Kalanick oli tunamullu ajakirja Forbes USA rikkaimate edetabelis 290. kohal kuue miljardi dollari suuruseks hinnatud varandusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755