Autor: ITuudised.ee • 29. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Eesti juht: säilitasime oma turuosa

Telia Eesti juht Dan Strömberg.
Foto: Andres Haabu
Säilitasime oma turuosa kõigis fookusvaldkondades, kommenteeris Telia Eesti uus juht Dan Strömberg ettevõtte mulluseid tulemusi.

"Aasta kokkuvõttes tegime tubli tulemuse ning säilitasime oma turuosa kõigis fookusvaldkondades. Seejuures on märkimisväärne, et paralleelselt oma igapäevatööga valmistasime selle aasta alguseks ette ka värske brändiga seotud tegevusi," ütles ta pressiteates. Seni Elioni ja EMTd hõlmanud Eesti Telekom muutus Telia Eestiks tänavu jaanuaris.

Mullu rajas Telia koos Ericssoniga Eestis rekordmahus mobiilivõrku: aastaga ehitati ja uuendati kokku 742 tugijaama. Telia mobiilside klientide arv ulatus aasta lõpus 890 000ni. Enam kui 22 000 kliendi võrra kasvas lepinguliste mobiiliteenuste kasutajate arv, mobiilse interneti kasutajate hulk suurenes aastaga aga 36 000 kliendi võrra. Seejuures on Telia mobiilse andmeside kasutajate lõikes 54%ga turuliider.

Kõnekaardi kasutajate arv võrreldes 2014. aasta detsembriga vähenes, kuna inimesed eelistavad üha enam lepingulist liitumist.

Neljandas kvartalis jätkas kasvu Telia lairiba internetiühenduste arv, ulatudes kvartali lõpuks 231 000 kliendini. Aastaga suurenes klientide arv 7000 võrra. Lairiba segmendis hoiab Telia 58%ga turuliidri positsiooni.

Koos koduinternetiga kasvas mullu 8000 kliendi võrra ka Telia TV kasutajate arv, ulatudes aasta lõpus 174 000 kliendini. Kasvanud on ka MINU.TV ehk televisioon kõikidel ekraanidel (nutitelefonis, tahvel- ja sülearvutis).

Telia äriideede kiirendi VUNK töötas läbi kiirendiprogrammi esitatud 25 tehnoloogiaideed ning valis välja kaks, millel on potentsiaali kasvada rahvusvaheliseks edulooks. Kiirendi esimesed 10 000 euro suurused toetused said idufirmad Tippy ja RebelRoam.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755